HomeNieuwsAanvliegroutes vliegveld Lelystad

Aanvliegroutes vliegveld Lelystad

Publicatiedatum: 11 okt. 2017

Beroering

De aanvliegroutes in verband met de uitbreiding van vliegveld Lelystad brengen veel beroering. Dit is best een lastige discussie, want de belangen lopen uiteen. Het is maar net waar je woont, en waar de routes over gelegd worden, hoe het standpunt is. Dat is heel begrijpelijk. Landelijk heeft de SGP-fractie, met veel anderen, gepleit voor het naar voren halen van de herindeling van het luchtruim. Daaraan heeft men de afgelopen jaren te weinig aandacht gegeven.

Communicatie

De communicatie richting provincie Gelderland en de gemeenten is ook niet vlekkeloos verlopen. Wij hebben er in de commissie RLW op gewezen dat de routes nu eenmaal ergens over gelegd zullen worden. Vliegtuigen komen nu eenmaal niet boven de luchthaven recht uit de lucht vallen. Ook hebben wij erop gewezen dat het toenemende vliegverkeer door ons allen veroorzaakt wordt. Ook door mensen uit de provincie Gelderland.

We blijven de discussie volgen en we steunen de landelijke lijn van het voorrang geven aan herindeling van het luchtruim.

Bennie Wijnne
Statenlid