19 maart 2019

Barneveldse kippen

Barneveldse kippen

Het werkbezoek in Barneveld ging vooral over kippen en dat is geheel passend in deze streek. De SGP-delegatie bezocht eerst een nieuwe en innovatieve opfokstal voor zo’n 30.000 hennen van een jonge ondernemer. Inclusief warmtewisselaar en fijnstof-afvang. We kregen een indruk van alles wat daarbij komt kijken. Echte doorzetters, die boeren van tegenwoordig.

Daarna bezochten we het Poultry Expertise Centrum in Barneveld. Hier is heel veel kennis van de pluimveesector aanwezig en wordt geëxperimenteerd met nieuwe methoden. De fijnstofproblematiek kwam hier ook naar voren, evenals de fipronilaffaire en de nasleep daarvan. Zowel sector als overheid maken dankbaar gebruik van de kennis en ervaring die in dit centrum aanwezig is.

Het werkbezoek werd geheel in stijl afgesloten in het Pluimveemuseum in Barneveld. Hier werd ’s avonds tevens een verkiezingsavond gehouden waarbij Henk van der Wind (SGP lijsttrekker waterschap Vallei en Veluwe), Aart de Kruijff (wethouder Barneveld) en Bennie Wijnne (SGP Statenlid Gelderland) hun licht lieten schijnen over ‘ons voedsel voor morgen’.
We kijken terug op een mooie en interessante dag.