16 september 2014

82 Gelderse musea openen deuren voor vriend en vijand

Op zaterdag 18 oktober 2014 openen de Gelderse musea die deelnemen aan het jaarlijks terugkerende evenement ‘Gelderse Museumdag’ wederom hun deuren tegen een gereduceerde toegangsprijs.

 

Voor slechts € 1 kunnen kinderen met hun ouders hun favoriete museum bezoeken of een nieuw museum ontdekken. Dit jaar nemen er maar liefst 82 musea deel, met speciale kinderactiviteiten. Welke musea dit zijn, staat vermeld op www.geldersemuseumdag.nl.

Tijdens de Gelderse Museumdag zijn de musea minimaal open van 11.00 tot 16.00 uur. De deelnemers zijn verspreid over heel Gelderland. Het evenement valt binnen de Maand van de Geschiedenis, dat in oktober landelijk plaatsvindt. Het thema van de Maand van de Geschiedenis (‘Vriend & Vijand’), is voor de Gelderse Museumdag vertaald naar een eigen thema; ‘Vind ik leuk’. Hiermee wordt de link gelegd naar online vriendschappen op social media; een onmiskenbare trend.

Via de social mediakanalen van de Gelderse Museumdag worden kinderen nu al op de hoogte gehouden van de activiteiten die op 18 oktober georganiseerd worden. De Gelderse Museumdag valt in de herfstvakantie: een perfecte gelegenheid om samen met je beste vrienden, ouders, opa’s en oma’s een gezellig en leerzaam dagje uit te beleven!

In 2014 vindt de Gelderse Museumdag voor de negende keer plaats. De Gelderse Museumdag is een initiatief van de  Provincie Gelderland. Met dit jaarlijks terugkerende evenement wil de provincie een museumbezoek laagdrempeliger en toegankelijker maken voor een bredere doelgroep. Het geeft kinderen en hun ouders de gelegenheid om met het gezin (nieuwe) musea te ontdekken en stimuleert de algehele cultuureducatie.
 
* let op: voor het Nederlands Openluchtmuseum is een voucher vereist. Kijk op www.geldersemuseumdag.nl voor de voorwaarden.

Bekijk hier de flyer over de Gelderse Museumdag