13 maart 2017

Actualisatie omgevingsvisie en omgevingsverordening (aangepast voorstel)

Waar doen wij dit nu voor? Om de agrarische bedrijven duurzamer te maken. Als SGP vinden wij dat wij op het goede spoor zitten. Bedrijven krijgen hierdoor meer mogelijkheden.

Wel willen wij als SGP in deze voorstellen graag nog een paar verbeteringen aanbrengen. Samen met de ChristenUnie hebben wij steeds aandacht gevraagd voor de kleine gezinsbedrijven, vandaar een gezamenlijk amendement.

Een tweede wens die onze fractie heeft, ook samen met de ChristenUnie, om ondernemers te verleiden om de juiste plus te kiezen. En het kan zijn dat de juiste plus jaarlijks wat meer geld kost. Wij willen graag dat deze extra kosten hierin ook meegeteld worden.

En een laatste wens die wij hebben is de vraag om als GS nog eens goed naar dat overgangsrecht te kijken.

Hiervoor hebben wij als SGP een motie opgesteld om die ondernemers die al lang met hun plannen bezig zijn, nu niet extra lang te laten wachten.

Ten slotte vinden wij als SGP Statenfractie dat wij het vertrouwen moeten geven aan de plaatselijke gemeenteraden. Deze zijn democratisch gekozen en laat de gemeenteraden hun eigen bestemmingsplannen vaststellen en laten wij als PS niet alles willen regelen.

Ons amendement over de kleine gezinsbedrijven werd helaas verworpen.
Onze motie over het overgangsrecht hebben wij na een toezegging van GS ingetrokken.
Onze motie om de kosten van de juiste plus in de jaarlijkse kosten mee te nemen werd helaas ook verworpen.

Bennie Wijnne,
Statenlid SGP