11 maart 2016

Debatverzoek beloningsstructuur en topsalarissen Alliander

 

Debatverzoek SP Beloningsstructuur Alliander 
Debatverzoek PvdA en CDA over Topsalarissen Alliander 

Klaas Ruitenberg (SGP):

Als SGP-Statenfractie zijn wij het erover eens dat de salarissen van publieke functies niet hoger dienen te zijn dan de salarissen van ministers. In het verleden hebben wij als SGP hiervoor zelfs een motie ingediend.

Aan de andere kant zijn het dezelfde Provinciale Staten die de Giro (de wielerronde) en ook topsport steunen waar salarissen worden verdiend (en dat geldt ook voor het bedrijfsleven) die vele malen hoger zijn dan salarissen van publieke functies. 

Ongeacht het feit dat wij dit steunen (dus de salarissen van publieke functies niet hoger dan de salarissen van ministers), blijven wij op enig moment wel met de vraag zitten: zijn wij nu niet bezig om bijna alle goede mensen die meer kunnen verdienen weg te jagen? Dit is wel een vraag die bij ons blijft liggen. 

Als SGP-Statenfractie voelen wij er niets voor om opnieuw een moreel appel op directie van Alliander te doen. Het lijkt ons goed als op ambtelijk niveau wordt uitgezocht wat onze mogelijkheden zijn als aandeelhouder. Daarna de discussie hierover sluiten. We moeten onze rol als Staten serieus nemen.