25 februari 2019

Enthousiasme, gastvrijheid en innovatie in de Achterhoek

Enthousiasme, gastvrijheid en innovatie in de Achterhoek

Dat de Achterhoek een mooie streek is, wisten we al. Maar dat er met zoveel positieve energie en innovatie gewerkt wordt aan vernieuwende ondernemingen en ideeën, was voor de meeste SGP-ers die de streek bezochten, verrassend.

Op vrijdag 22 februari was de voltallige SGP-Statenfractie van Gelderland te gast in de Achterhoek. Ze deden diverse bedrijven aan: een geitenhouderij in gemeente Montferland, de kaasfabriek van Friesland Campina in de gemeente Bronckhorst, Hunland vee-export in de gemeente Oude IJsselstreek en innovatiecentrum De Steck in Doetinchem. De dag werd afgesloten bij Hanskamp, Innovation for Dairy Farming in Doetinchem.

De SGP’ers maakten kennis met enthousiaste ondernemers. En ja, de Achterhoek heeft te maken met uitdagingen zoals krimp, leegstand en OV-voorzieningen die beter kunnen. Maar nee, de Achterhoekers gaan niet bij de pakken neerzitten. Ze zetten nieuwe bedrijven op, bedenken nieuwe samenwerkingsconcepten, zoeken naar nieuwe markten en vooral: zijn positief en innovatief. Lijsttrekker Ruitenberg: ‘We hebben vandaag veel vernieuwing en daadkracht ontmoet. Ze weten hier wel van aanpakken in de Achterhoek. Gewoon de handen uit de mouwen en dóen!’

Achterhoekers, dank jullie wel voor jullie gastvrijheid en ga zo door!