13 september 2018

Gelderse SGP heel duidelijk over plannen inzake uitbreiding Lelystad Airport

Persbericht

Gelderse SGP is heel duidelijk over de plannen inzake de uitbreiding van Lelystad Airport

Het Rijk wil vliegveld Lelystad Airport open stellen voor grote (passagiers)vliegtuigen, zodat vluchten van het overvolle Schiphol overgeplaatst kunnen worden naar Lelystad.

Tijdens een Provinciale commissievergadering spraken veel inwoners van Gelderland hun grote zorgen, boosheid, teleurstelling, bangheid en machteloosheid uit over de plannen van de minister. Het grootste pijnpunt is dat de uitbreiding van Lelystad Airport in 2020 in gebruik wordt genomen en dat pas in 2023 de zogenaamde laagvliegroutes over Gelderland komen te vervallen.

Bennie Wijnne vertolkte hetzelfde standpunt als de Tweede Kamerfractie van de SGP:

“De SGP wil geen openstelling van Lelystad Airport zolang er sprake zal zijn van de laagvliegroutes. Deze laagvliegroutes over onder meer de Veluwe zorgen in een groot gebied voor geluidshinder. Eerst moet duidelijk zijn dat de herindeling van het luchtruim het mogelijk maakt om snel hoger te gaan vliegen dan wel dat vliegtuigen via het IJsselmeer weg kunnen.” 

Bennie Wijnne drong bij het College van GS aan om zich achter het SGP-standpunt op te stellen. En niet akkoord te gaan met de openstelling in 2020 van Lelystad Airport en dat pas in 2023 de laagvliegroutes komen te vervallen. Het college van GS bleef voorlopig bij het standpunt dat de minister zo snel mogelijk (binnen drie jaar) de laagvliegroutes moet laten vervallen.

Bennie Wijnne:

"Eerst de laagvliegroutes dan pas openstelling."

 

Het debat kreeg onverwachts een principiële spits:

Mevrouw A.Vollebregt-de Groot (SP) citeerde enkele verzen uit Jesaja 10 en paste dit toe op de huidige ontwikkelingen van onze aarde. En maakte zich hierover grote zorgen.

Waarop Bennie Wijnne als volgt reageerde: “Het staat er inderdaad met deze aarde niet zo goed voor. Maar ik adviseer u ook Jesaja 11 te lezen, want daar wordt gesproken over de wederkomst van de Heere Jezus. Na Zijn wederkomst zal de wolf met het lam verkeren en de luipaard bij de geitenbok nederliggen en het kalf, en de jonge leeuw, en het mestvee te zamen, en een klein jongske zal ze drijven. Dat is de echte toekomst!"

Voor inlichtingen:

Bennie Wijnne,
(06) 55 18 59 72