11 april 2016

Giro Gelderland mogelijk financieel debacle

 

Klaas Ruitenberg:

Naast zondagsontheiliging en sportverdwazing mogelijk ook nog een financieel debacle door de Gelderse deelname aan de start van de Giro.


De Gelderlander, 7 april 2016, 05:34 u:


Giro Gelderland komt geld tekort

Het is nog lang niet zeker dat de Giro-start in Gelderland binnen de begroting weet te blijven. Een maand voor de start van de Italiaanse wielerronde zijn er nog veel onzekerheden, zei directeur Simone Richardson van Giro Gelderland gistermiddag bij een presentatie voor Provinciale Staten van Gelderland. De provincie is met 5 miljoen euro de grootste financier van de Giro-organisatie.

Giro Gelderland moet 1,6 miljoen euro binnenkrijgen vanuit het bedrijfsleven. Welk bedrag nog ontbreekt, wil Richardson niet zeggen. Maar ze zegt dat er nog altijd grote onzekerheden zijn. Zo wordt nog onderhandeld met aannemers, die aanpassingen aan het parcours moeten doorvoeren. Ook komt de belangstelling van het bedrijfsleven voor vip-pakketten nu pas op gang. Om rond te komen, moeten er 2.700 verkocht worden. Richardson heeft inmiddels een aantal bezuinigingen doorgevoerd. Zo blijkt de verkoop van merchandise weinig op te leveren. Daar is mee gestopt. Ook komen er geen vip-locaties bij de start van de etappes. Als er uiteindelijk geld bij moet, moeten de provincie en de gemeenten Arnhem, Apeldoorn en Nijmegen bijpassen.