26 oktober 2016

Haast maken met nieuwe Rijnbrug

 

Als Gelderse SGP Statenfractie hebben wij kennis genomen van de brief van gedeputeerde Bieze van de Provincie Gelderland.

Hierin deelt zij de problemen over de Rijnbrug tussen Rhenen en Kesteren met Provinciale Staten. Al jarenlang is hier sprake van grote filevorming.

Om hier verandering in te brengen kan er gekozen worden om de huidige brug te verbreden of om er een nieuwe brug te realiseren. Wordt er gekozen voor verbreden van de huidige brug dan kleven daar, vanwege de technische staat van onderhoud, wel risico's aan vast. De 25 miljoen euro die de verbreding zou gaan kosten, zou daardoor nog wel eens veel hoger kunnen uitvallen.

Als SGP Statenfractie hebben wij steeds de noodzaak onderstreept van een verbrede Rijnbrug c.q. geheel nieuwe brug. De optie van een geheel nieuwe brug op de huidige staanders vergt een grotere investering, maar is wel de beste optie vindt SGP Gelderland.

Onze zorgen worden nu alleen maar groter, omdat door nieuwe studies en het mogelijk ontbreken van geld bij de Rijksoverheid, het aanpakken van het probleem bij deze verbinding verder uitgesteld wordt.

Als SGP Gelderland willen wij provinciaal geld beschikbaar stellen om de uitvoering van de nieuwe brug voor te financieren. Binnenkort zullen wij voorstellen indienen om hiervoor de benodigde gelden beschikbaar te stellen.

Inlichtingen:

Klaas Ruitenberg,
(06) 46 67 73 58