3 februari 2017

Heeft u een tuinpoortje van 50 meter voor me?

Woensdag 1 februari 2017:

Op werkbezoek in Elburg

Zowel de provinciale als de gemeentelijke fractie van de SGP in Gelderland en Elburg waren woensdagmiddag te gast bij Van Klompenburg Hekwerk en Beveiliging. “Het gaat goed. We zoeken dringend nieuwe collega’s”, zo vat Willem van Klompenburg de stand van zaken in zijn bedrijf samen.

 

Samenwerken

Door samen te werken op provinciaal en lokaal niveau kan er meer bereikt worden voor het bedrijfsleven en bijbehorende werkgelegenheid. In de gesprekken tussen de SGP-leden van de Gelderse Provinciale Staten en de SGP-gemeenteraadsleden werd wel duidelijk dat met name op lange termijn er kansen voor gemeente Elburg liggen. Kansen op het gebied van ondernemen, werkgelegenheid en bijbehorende infrastructurele ontwikkelingen. Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen zal de Elburger SGP ook dit thema nadrukkelijk in haar verkiezingsprogramma verwerken.

 

Nieuwe klanten

In gesprek met familie Van Klompenburg, in haar gloednieuwe kantoorpand en werkplaats, bleek opnieuw dat Elburg schitterende ondernemingen huisvest. Tijdens de rondleiding wordt de SGP-ers duidelijk dat er bij Van Klompenburg niet snel ‘nee’ wordt verkocht. Een telescopische toegangspoort van 50 meter of een automatisch hek wat binnen 18 seconden openschuift; het behoort tot de mogelijkheden. Vanuit geheel Nederland weten opdrachtgevers, zowel zakelijk als particulier, de leverancier voor hekwerken en beveiligingsoplossingen te vinden. “Sinds we ons nieuwe pand hebben betrokken, komen er nota bene spontaan nieuwe klanten langs. Ze zien ons pand staan en komen uit eigen beweging binnen,” vertelt bedrijfsopvolger Martijn van Klompenburg nog steeds enigszins beduusd. “We zijn dan ook blij met deze mooie zichtlocatie op bedrijventerrein Broeklanden.”

 

De SGP-ers van de Provinciale Statenfractie, Klaas Ruitenberg, Evert Mulder en Bennie Wijnne, werden vergezeld door de Elburgse SGP-gemeenteraadsleden Jan Krooneman, Jan Beens en Arjan Klein. Wethouder Jan Polinder en afdelingsvoorzitter Gerrit Wijnne sloten eveneens aan.

 

 

De SGP, zowel lokaal als provinciaal, ontmoet haar bewoners, ondernemers en vertegenwoordigers van (maatschappelijke) organisaties graag. Er worden geregeld werkbezoeken afgelegd en tijdens de fractievergaderingen is er altijd gelegenheid voor bezoek.