27 mei 2019

Met Chris Stoffer op werkbezoek bij Van Reenen Transport

Met Chris Stoffer op werkbezoek bij Van Reenen Transport

Een SGP-delegatie van Tweede Kamer (Chris Stoffer), Provincie (Bennie Wijnne) en gemeente Barneveld (Aart de Kruijff, Gert Ploeg en Wout Hazeleger) bezocht op maandag 20 mei het bedrijf Van Reenen Transport in Barneveld. Dit op uitnodiging van Transport en Logistiek Nederland (TLN).

Directeur en TLN regiobestuurslid Aart Hooijer trapte het werkbezoek af met een bedrijfspresentatie over de ontwikkeling van Van Reenen Transport door de jaren heen. Hij besprak tevens de politieke thema’s waar de sector transport en logistiek momenteel dagelijks mee te maken heeft op het gebied van belasting & handhaving, arbeidsmarkt en bereikbaarheid. Hij pleitte voor aanpassing van het Nederlands beleid op het gebied van accijnzen, het invoeren van kilometerheffing én het invoeren van een inhaalverbod voor vrachtwagens op tweebaans-snelwegen. Daarna voerde Martijn Vonk, belangenbehartiger bij TLN voor de regio Gelderland, het woord. Hij kaartte het tekort aan beveiligde parkeerplaatsen in Nederland aan. Dat geldt ook voor Gelderland en zorgt voor onveilige situaties. Ook stond hij stil bij de bereikbaarheid van Gelderland met verkeersknelpunten op de A1, A50, A15 en de A28. 

Na het bespreken van de actualiteiten kreeg de groep een rondleiding door het bedrijf: van warehouse tot planning en van crossing docks tot werkplaats. Als afsluiter mochten de politici een rondje rijden in een vrachtauto. Daar maakten Chris Stoffer, Hans Maljaars en Bennie Wijnne graag gebruik van.

TLN en Van Reenen: dank voor dit mooie en informatieve werkbezoek!