8 april 2016

Opmaat Uitvoeringsstrategie Gebiedsopgaven

 

"Geen woorden, maar daden"

Van stads- en regiocontracten zijn wij nu gekomen bij gebiedsopgaven. En volgens de SGP staat er nog een woord teveel en dat is het woord ‘gebied'. De volgende keer moeten het gaan over opgaven die ruimte bieden aan Gelderland.

Daden in plaats van woorden

Wij moeten naar daden in plaats van woorden. Natuurlijk hebben wij woorden nodig om daden uit te kunnen voeren. Wij hebben het steeds over hoe kunnen wij het e.e.a. implementeren binnen bestaande structuren. Wij dienen echter eerst te kijken naar het inhoudelijke profiel en dan pas naar de structuur die volgt.

Nu even naar een paar gebiedsopgaven. In de uitgangspunten staat iets over medefinanciering. Wij worden graag geïnformeerd over het percentage medefinanciering van de nu voorliggende voorstellen.

Met in het achterhoofd het Gelders Debat in Zevenaar over bruisende binnensteden moeten wij ervoor zorgen dat wij in de binnensteden moeten zijn om iets te kopen en niet alleen maar om elkaar te ontmoeten. Anders komt er van de bruisendheid niks terecht.

Wij staan evenals verschillende andere partijen achter de plannen voor de Green Port. Het is goed om in Opheusden het treecentre te realiseren.

Geen woorden maar daden.

 

Klaas Ruitenberg,
Fractievoorzitter SGP Gelderland