11 maart 2019

Over gaswinning in Poederoijen en koeien die niet tegen zonnepanelen kunnen

Over gaswinning in Poederoijen en koeien die niet tegen zonnepanelen kunnen

Leerzaam en ontspannen. Zo kunnen werkbezoek en verkiezingsavond in Poederoijen en Nederhemert wel worden omschreven. Op 9 maart was de Statenfractie te gast in dit mooie gebied. Zorgen zijn er ook in deze omgeving:

  • De gaswinning in Poederoijen wordt waarschijnlijk opgevoerd omdat de gaswinning in Groningen wordt teruggebracht. Dat heeft consequenties voor de bodem in dit gebied.
  • De ambulances zijn in deze regio (met name in de kleine kernen) vaak te laat.
  • Het Provinciaal Inpassings Plan heeft ook nadelige consequenties.
  • En een fietspad langs de Bergsche Maasdijk is zeer gewenst voor de veiligheid.

 

De delegatie nam een kijkje op de verschillende locaties en bezocht boer Jan Baijense in Delwijnen. Die vertelde onder andere over zijn aarzeling om zonnepanelen op zijn koeienstal te leggen. ‘Het schijnt dat koeien erg gevoelig zijn voor deze straling en dat maakt me voorzichtig om hiermee verder te gaan.’

’s Avonds was het gezellig in het Dorpshuis in Nederhemert. Bennie Wijnne (nr. 2 op de SGP-lijst Provincie Gelderland) en Bas de Groot (nr. 2 op de SGP-lijst waterschap Rivierenland), vertelden over de speerpunten van het programma en na de pauze was er een forumgesprek waaraan ook Geert Bok (raadslid Zaltbommel) en Lennart van de Berg (kandidaat waterschap Rivierenland uit de regio) deelnamen.