8 april 2016

Rapport Rekenkamer Oost-Nederland: Grip op groot onderhoud

 

"Voldoende middelen voor goed onderhoud van wegen"

Tijdens de commissievergadering over dit rapport van de Rekenkamer heb ik namens de SGP aangegeven dat wij in grote lijnen kunnen instemmen met de conclusies en aanbevelingen van dit rapport. Als PS dienen wij het toekomstige beleid en de inhoudelijke kaders vast te stellen, zoals ook in het amendement wordt gevraagd.

Opties

Van de gedeputeerde hebben wij inmiddels begrepen dat de huidige vorm van cyclus trajectmanagement flexibel wordt ingevuld, zodat er geen sprake is van kapitaalvernietiging, zoals eventueel uit het Rekenkamer rapport gelezen kan worden. Graag krijgen wij als PS meerdere opties voorgelegd van de vorm waarin de uitvoering van het groot onderhoud kan worden uitgevoerd.

Bij de financiering van het groot onderhoud geven wij de voorkeur aan een voorziening, want dat geeft de garantie dat het geld ook daadwerkelijk aan groot onderhoud kan worden besteed.

Voldoende middelen

Het gaat er ons als SGP om dat er voldoende middelen beschikbaar zijn om goed onderhoud te kunnen plegen. Wij moeten continu voldoende middelen beschikbaar hebben om voldoende onderhoud te kunnen uitvoeren.

Evert Mulder,
SGP-Statenlid