26 november 2018

Schriftelijke vragen aanrijtijden ambulance

Schriftelijke vragen (art. 42 RvO)

Aan de voorzitter van Provinciale Staten van Gelderland

Datum: 26 november 2018
Indiener: Klaas Ruitenberg
Onderwerp: Aanrijtijden ambulance

Vandaag namen wij kennis van onderstaand bericht in de Stentor van 26 november 2018:

Grote zorgen in Nunspeet om ‘trage’ ambulances: ‘Ik maak me hier echt boos over’

De burgemeester van Nunspeet maakt zich ernstig zorgen over de aanrijtijden van ambulances in zijn gemeente. Ondanks een nieuwe standplaats aan de Elspeterweg komen ziekenwagens nog te vaak te laat bij spoedgevallen. ,,Het is een structureel probleem. Ik maak me hier echt boos over.’’

Er zijn niet alleen grote problemen met de aanrijtijden in Nunspeet maar ook in tal van andere Gelderse gemeenten, zoals o.a. in Neder-Betuwe, Ede, Zaltbommel.

Hoewel de Provincie Gelderland niet verantwoordelijk meer is voor de ambulancezorg in onze provincie hebben wij toch wel de volgende vragen:

  • 1). Is uw college op de hoogte van de aanrijtijden van de ambulances van de Gelderse gemeenten?
  • 2). Door de open huishouding van de Provincie Gelderland waakt u over het welzijn van alle Gelderlanders. Welke invloed hebt u aangewend richting alle betrokkenen om dit probleem tot het verleden te laten behoren?
  • 3). En welke mogelijke stappen gaan u nu nog verder ondernemen?
  • 4). Graag worden wij hierover geïnformeerd en dan graag in termen van: te weinig geld of te weinig urgentie bij betrokkenen.
  • 5). In een provincie waar miljoenen aan topsport wordt uitgegeven is het op tijd laten rijden van de ambulances toch van veel groter belang voor het welzijn van alle Gelderlanders?


Nederbetuwe, 26 november 2018
Klaas Ruitenberg, Statenlid SGP Gelderland
Mobiel: (06) 46 67 73 58