7 februari 2019

SGP Gelderland in de media: Onderzoek naar veiliger A15 tussen Deil en Ochten

SGP in de media

Onderzoek naar veiliger A15 tussen Deil en Ochten

SGP'er Klaas Ruitenberg. beeld RD, Anton Dommerholt

Reformatorisch Dagblad 6 februari 2019

De provincie Gelderland gaat samen met de Regio Rivierenland en het Rijk onderzoek doen naar aanvullende maatregelen die de verkeersveiligheid en de doorstroming op rijksweg A15 tussen Deil en Ochten verder verbeteren.

Dat antwoorden Gedeputeerde Staten op schriftelijke vragen van SGP-statenlid Klaas Ruitenberg. Aanleiding daarvoor waren opmerkingen van de verkeerswethouder van de gemeente Neder-Betuwe die zich ernstig zorgen maakt over de verkeersveiligheid op de A15. Door de rijksweg staat zijn gemeente met verhoudingsgewijs de meeste verkeersslachtoffers bovenaan de ongevallenlijst van de provincie.

De aanvullende maatregelen dienen binnen nu en vier jaar gerealiseerd te worden, aldus GS. Rijkswaterstaat ziet volgens hen het belang van een veilige goed doorstromende A15. In de zogeheten Nationale Markt- & Capaciteitsanalyse, die periodiek voor alle rijkswegen wordt opgesteld, staat het Gelderse deel van de A15 echter „niet hoog genoeg om in aanmerking te komen voor aanpassing”, schrijft het college.