19 november 2015

Uitnodiging Gelders Debat

Wilt u als Gelderlander meepraten over belangrijke onderwerpen? Dat kan tijdens het Gelders debat. Leden van Provinciale Staten horen graag wat u bezighoudt en wat uw standpunten zijn. De debatten gaan over actuele onderwerpen die in de regio's spelen.

 

Volgende debat: 9 december 2015

'Wat willen we met de Veluwe?'

 

Op woensdag 9 december kunnen bewoners van de Veluwe in debat met leden van Provinciale Staten over wat er met en voor het gebied moet gebeuren. Jarenlang stond de Veluwe met stip op 1 als toeristisch gebied van Nederland. Die positie is echter ingenomen door de Noordzeekust. Wat betekent het als we weer op die eerste plek willen staan? Hoever willen en moeten we gaan?

Komend voorjaar nemen Provinciale Staten (PS) een besluit over de gebiedsopgave voor de Veluwe. Met dit debat willen de leden van PS onderzoeken wat er nodig is om de Veluwe weer op 1 te krijgen. Wat betekent dit voor de bewoners? Wat moet er gebeuren op het terrein van recreatie en toerisme? Moet het imago worden opgepoetst?

 

Botsende belangen?

Lang niet altijd stroken de verschillende belangen op de Veluwe met elkaar. Natuur en landschap kunnen op gespannen voet staan met agrarisch gebruik of met recreatie en toerisme. En dat weer met de belangen van de bewoners. De vraag is of die verschillende belangen echt met elkaar botsen of dat er oplossingen mogelijk zijn. Aan de ene kant dus de wens naar kwaliteitsverbetering en innovatie, aan de andere kant het behoud van unieke waarden als rust, wandelen en fietsen.

 

Bijwonen Gelders Debat

Het debat begint om 18.00 uur. Om 17.00 uur is de zaal open voor een soep- en broodjesbuffet. Na afloop is er nog een uurtje de gelegenheid om met elkaar na te praten. Het Gelders Debat is live te volgen op de website van Omroep Gelderland: www.gld.nl. Wilt u het debat bijwonen? Stuur dan voor 1 december een mail naar geldersdebat@gelderland.nl.

 

Datum: woensdag 9 december 2015
Tijd: van 18.00 tot 20.00 uur
Locatie: Rabozaal van Veluvine, F.A. Molijnlaan 186
Plaats: Nunspeet

 

Kijk hier voor meer informatie