30 juni 2014

Voorjaarsnota 2014

Gelderland is rijk mede dankzij de verkoop van de NUON. Als wij met het stamkapitaal verstandig omgaan, kunnen wij hiervan gedurende een lange reeks van jaren de vruchten plukken. 

Een goede mobiliteit is voor onze provincie van levensbelang. 

Als SGP–Statenfractie blijven wij onze wensen benadrukken, zoals de doortrekking van de A15 en de aanpassingen van het onderliggende wegennet, verbreding van de brug bij Rhenen en de ontsluiting van het industrieterrein H2O in Wezep. En ook de realisering van een rondweg bij Barneveld is heel belangrijk.

De Gelderse SGP-Statenfractie wil extra impuls voor de werkgelegenheid.

De Statenfractie van de SGP stelt in dit verband voor om het aan de gemeenten zelf over te laten hoeveel woningen men wil bouwen. Het mes snijdt dan aan meerdere kanten. Woningmarkt, grondexploitaties en werkgelegenheid in de bouw stagneren en verdienen volgens de SGP een extra stimulans. Om verdere neergang te voorkomen mogen onorthodoxe maatregelen niet worden geschuwd. Tevens dient de woningmarkt de komende jaren voldoende aandacht te schenken aan een groeiende groep ouderen met een zorgvraag.

De Gelderse SGP-Statenfractie wil de leefbaarheid van de kernen in stand houden.

De SGP zet zich in voor het behoud van het religieus erfgoed in Gelderland en wil daarom ook graag de monumentale dorpskerken in stand houden, evenals de (kleine) scholen en een minimum aan voorzieningen stimuleren.

De Gelderse SGP-Statenfractie zal geen extra uitgaven voor sport steunen, zoals de Giro d’Italia en de Gelderse Sport Federatie.

De SGP denkt als boervriendelijke partij na over de toekomst van onze agrariërs.

Tot 2030 zullen naar verwachting tussen de 16.000 en 24.000 agrarische bedrijven in Nederland stoppen. De grond van de stoppers wordt overgenomen door de groeiende boeren en op vrijkomende erven vindt er een erf transformatie plaats naar wonen en/of werken. Bij de stoppende boeren komen tot 2030 circa 24 miljoen m2 bedrijfsgebouwen en 8 miljoen m2 gebouwen met een woonfunctie beschikbaar.
Een nieuwe ruimte voor ruimteregeling brengt gelet op de crisis in de woningmarkt te weinig resultaat in slopen van de gebouwen.
Nieuwe strategieën en oplossingen om de sloop van agrarische bebouwing te kunnen financieren zijn wenselijk.

De Gelderse SGP Statenfractie weet één ding zeker.

Bij alle huidige onzekerheden blijft voor ons één ding zeker: “de Heere regeert en het loopt Hem niet uit de hand. Hij volvoert Zijn raad”


E. Klein en K. Ruitenberg,
Statenleden 

 

Voor inlichtingen:

SGP Gelderland, Laan 83, 8071 JJ  Nunspeet.
E-mail: sgp@ps.gelderland.nl