11 maart 2019

Werkbezoek gemeente Nederbetuwe + verkiezingsavond

Werkbezoek gemeente Nederbetuwe en verkiezingsavond

Op 8 maart 2019 brachten wij een bezoek aan broederij Het Anker, Verl. Lagecampseweg 4 te Ochten.

Wij werden door de broers Vroegindeweij hartelijk ontvangen. Vervolgens gaf Kees van Rooijen een boeiende lezing over het Tree Centre Opheusden. Steven van Weststeenen liet ons kennismaken met de problemen en uitdadingen van de agrarische sector. Jan Vroegindeweij vertelde over het ontstaan en de groei van dit familiebedrijf.

Wij waren allen onder de indruk van de ontwikkelingen van Broederij het Anker, van het Tree Centre Opheusden en van de activiteiten van VanWeststreenen adviseurs van het buitengebied.

Vervolgens nam ons Nees van Wolfswinkel (SGP wethouder van Neder-Betuwe) mee in de wereld van de arbeidsmigranten. En enorm vraagstuk waarmee onze wethouder deskundig en sociaal omgaat.

’s Avonds was er een verkiezingsbijeenkomst in de Molen de Zwaluw te Kesteren. De opkomst van deze leerzame avond was goed. Ds. A. Snoek opende de avond en hield een indrukwekkende inleiding over Nehemia 1.  Vervolgens hielden Klaas Ruitenberg (over de provincie), Goos den Hartog (over het waterschap) en Bert Jan Ruissen (over Europa) korte inleidingen. Na de pauze volgde er een geanimeerde bespreking met de bezoekers. Al met al kunnen wij terugzien op een geslaagde middag en avond.