25 januari 2023

Lokale verkeersveiligheid centraal tijdens politieke avond

Ongelukken, onveilige verkeerssituaties en het openbaar vervoer rondom Oldebroek: deze thema’s staan centraal tijdens een politieke avond van SGP Gelderland, op 10 februari in Boerderijmuseum De Bovenstreek. SGP-lijsttrekker Klaas van Ruitenberg: „In het provinciehuis gaat de aandacht te vaak uit naar de grotere steden in Gelderland, terwijl de plattelandsgebieden achterblijven. Dat moet veranderen.”

Het is te druk, oversteken is gevaarlijk en er wordt hard gereden: de verkeersveiligheid rondom Oldebroek is al jaren een bron van zorg voor de lokale en provinciale politiek. Om de knelpunten écht op te lossen, zijn een betere weginrichting en snelheidsremmende maatregelen nodig. Maar hoe realiseren we dat? En wie is daarvoor verantwoordelijk? Tijdens een politieke avond van SGP Gelderland gaat Harm Jan Polinder, nummer 4 op de kieslijst voor de Provinciale Staten, op zoek naar antwoord. „Deze politieke avond is bedoeld om over deze situaties het gesprek te voeren en samen te zoeken naar oplossingen. Als SGP hebben we verkeersveiligheid hoog in het vaandel, daar moet de komende jaren meer in geïnvesteerd worden.”

Andere sprekers zijn SGP-lijsttrekker Klaas Ruitenberg, Jan Willem Valk, SGP-raadslid in Elburg, en Erik Doornwaard, SGP-raadslid in de gemeente Oldebroek. Ook Diederik van Dijk, Eerste Kamerlid namens de SGP, zal spreken tijdens de politieke avond.

Driedubbele verkiezingen

Tijdens het tweede deel van de avond vertelt Van Dijk over het belang van de aanstaande verkiezingen. Van Dijk: „We mogen tijdens de komende verkiezingen niet alleen stemmen voor de Provinciale Staten, maar ook voor het Waterschap. Leden van de Provinciale Staten stemmen bovendien over de samenstelling van de Eerste Kamer. Eigenlijk telt de stem van de kiezer driedubbel. Er staat dus veel op het spel.”


De politieke avond vindt plaats op 10 februari in Boerderijmuseum ‘De Bovenstreek’, Bovenstraatweg 10a in Oldebroek. De avond begint om 19.30 uur.