24 januari 2024

SGP Gelderland verkent maritieme en logistieke sectoren

tijdens werkbezoek met Regio Rivierenland


Tiel, 24 januari - Vandaag ondernam de SGP Gelderland samen met Regio Rivierenland twee boeiende werkbezoeken in Tiel en omgeving, met een focus op maritieme veiligheid en de transportsector.

Het eerste bezoek begon bij Verkeerspost Tiel, beheerd door Rijkswaterstaat. Janneke Hakkert, Bertil Rebel en Ludolf van Heerdt verwelkomden de delegatie en organiseerden het unieke kijkje achter de schermen. Vertegenwoordigers van Rijkswaterstaat, waaronder de teammanager, verkeersleider en officier van dienst, illustreerden de cruciale rol van de verkeerspost in samenwerking met politie, brandweer en ambulance.Een gedetailleerde uitleg over de taak van Verkeerspost Tiel volgde, waarbij de vergelijking met een drukke snelweg zonder invoegstroken en spookrijders werd getrokken. De handhaving zorgt voor een vlotte en veilige scheepvaart, inclusief monitoring van vluchthavens en aandacht voor waterkwaliteit en -kwantiteit in samenwerking met provincie en waterschap.

Het droneteam, een integraal onderdeel van het bron-bestrijdingsteam, werd gepresenteerd, met de inzet van drones voor het controleren op misstanden en bij vermissingen voor een snel overzicht van de situatie.

Het tweede bezoek bracht de delegatie naar DAF-dealer Van Tilburg en Bastianen op het bedrijventerrein Hedel. Als actieve speler in de transportsector gedurende bijna 90 jaar, verdienen zij niet aan de verkoop van trucks, maar aan het onderhoud ervan. Ze voldoen aan strenge DAF-voorwaarden en streven ernaar elke truck binnen 6 uur weer op de weg te krijgen. De kwaliteit van de werkomgeving staat hoog in het vaandel.

Na een indrukwekkende rondleiding door de werkplaats werd het werkbezoek met Regio Rivierenland afgesloten met een smakelijke lunch. Uitdagingen werden besproken met Bertil en Janneke, en er werden afspraken gemaakt om de lijnen kort te houden voor toekomstige samenwerking.